Vabilo na 15. konferenco organizacije Insol Europe

Spoštovani,

Vabimo Vas na 15. konferenco organizacije Insol Europe, ki bo potekala dne 6. in 7. junija 2019 v Austria Trend hotelu Ljubljana, Dunajska c. 154, v Ljubljani. UDELEŽBA JE ZA ČLANE ZUS BREZPLAČNA DO VKLJUČNO 135 PRIJAVE IN VAM EN DAN UDELEŽBE 7.6.2019 ZAGOTOVI 4 KREDITNE TOČKE. VLJUDNO VABIMO TUDI VSE OSTALE ZAINTERESIRANE.
 
Organizacija Insol Europe (IE) združuje strokovnjake s področja prestrukturiranja podjetij in poslovnih subjektov, insolventnosti, preprečevanja pranja denarja in konsolidacije poslovnih subjektov. 

Vse podrobnosti dogodka najdete skupaj s prijavnico in informativno brošuro v pripeti datoteki.
 
Za vsa pojasnila smo vam na voljo na e-naslovu info@zbornica-upraviteljev.si, vljudno vabljeni,
 
Robert Razboršek
Generalni sekretar ZUS


Starejše objave:
05. 06. 2017

Spoštovani članice in člani ZUS,

 

v prilogah vam pošiljamo obvestila (informacijski letak in dopis) o novi Uredbi o varstvu osebnih podatkov Evropskega parlamenta in Sveta, ki se bo uporabljala neposredno od dne 25.5.2018 dalje.

 

S pozdravi,

 

Robert Razboršek

gen. sekretar

21. 04. 2017
Spoštovani članice in člani Zbornice upraviteljev Slovenije,
 
vse vas vabimo na 6. Evropski kongres o insolventnosti in restrukturiranju v soorganizaciji nemškega združenja za insolvenčno pravo in sanacijo ter organizacije Insol Europe, ki bo potekal dne 29. in 30.6.2017 v Bruslju, Belgija, hotel Stanhope.
 
V priloženi priponki najdete vse potrebne podatke o konkretnih aktualnih temah in predavateljih ter o načinu registracije.
 
Zainteresiranim priporočamo čimprejšnjo registracijo, odpovedi se priporočajo najmanj 14 dni pred dogodkom v izogib stroškom odpovedi.
 
Vljudno vabljeni!

Marko Zaman
Predsednik ZUS
17. 02. 2017
Spoštovani,
 

obveščamo vas, da je dne 13.02.2017 potekala skupščina Zbornice upraviteljev Slovenije. Skupščina je za predsednika zbornice ponovno izvolila g. Marka Zamana, ki bo funkcijo opravljal do 14.2.2021.
 

S spoštovanjem,
 

Robert Razboršek
Generalni sekretar ZUS
08. 02. 2017

Vabilo

 

spoštovane članice in člani ZUS,


obveščamo vas, da bo mednarodno srečanje na temo Insolvenčnosti in prestrukturiranja dne 11.5.2017 v Madridu, v hotelu Ritz (naslov: Plaza de la Lealtad, 5 28014 MADRID). Glavne teme srečanja bodo predlogi Direktive o insolvenčnosti, prestrukturiranja, ki je bila objavljena dne 22.11.2016 in nove uredbe o postopkih insolventnosti, ki bo stopila v veljavo junija 2017 in se bo uporabljala neposredno. Srečanje se bo začelo ob 9. uri in zaključilo ob 19. uri. Kotizacija znaša v primeru prijave do 30.3.2017 250 EUR in 300 EUR v primeru prijave od 31.3.2017 dalje. V okviru srečanja bo zagotovljen zajtrk, kosilo in pijača ter vsa potrebna omrežja. Na srečanju bodo sodelovali mednarodni eksperti s področja insolventnosti in prestrukturiranja. Za nadaljnje informacije prosimo kontaktirajte ZUS.  


Marko Zaman

predsednik ZUS

08. 02. 2017
Vse članice in člane Zbornice upraviteljev Slovenije vljudno vabimo na 12. skupščino ZUS, ki bo potekala v hotelu Mons, Pot za Brdom 4, Ljubljana dne 13.2.2017 z začetkom ob 14.00 uri. Gradivo je že bilo poslano vsem upraviteljem na vaš elektronski naslov dne 23.1.2017.
 

Upravitelje, ki še niste uspeli dostaviti potrdila o izobraževanju bi želeli prositi in opomniti, da dostavijo potrdila o  izobraževanju na »Dnevih insolvenčnega prava, ki so potekali dne 25. in 26.1.2017 v okviru izobraževanja družbe Planet GV na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Vsak dan udeležbe vam skladno s sklepi Upravnega odbora ZUS zagotovi 2 kreditni točki. Naprošamo vas, da na ZUS pošljete skenirana potrdila o udeležbi (ali po pošti) za potrebe evidence vaših kreditnih točk. Vsem, ki ste potrdila že dostavili se zahvaljujemo za vaše sodelovanje.
 

Nekateri kolegi nas še vedno naprošajo za gradivo iz izobraževanja Zbornice upraviteljev Slovenije, ki je potekalo dne 1. in 2.12.2017 v Šmartnem, Kojsko. Kolege naprošamo, da se prijavijo na spletni strani kot člani in vam je celotno gradivo vseh predavateljev dostopno na skupnem obveščanju (kliknete logotip ZUS skrajno levo zgoraj na okvirju).

Robert Razboršek
generalni sekretar
08. 02. 2017

Predsednik Zbornice upraviteljev Slovenije se je sestal z člani EIP na rednem srečanju. Srečanje je potekalo v Barceloni dne 03.02.2017. Vodilna tema srečanja je predlog nove direktive o okvirih preventivnega prestrukturiranja, drugi priložnosti in ukrepih za povečanje učinkovitosti postopkov zaradi insolventnosti, prestrukturiranja in odpusta dolga ter o spremembi Direktive 2012/30/EU (angl.Directive on preventive restructuring frameworks, second chance and measures to increase the efficiency of restructuring, insolvency and discharge procedures and amending Directive 2012/30/EU). Več o srečanju, zlasti pa o stališčih EIP, si lahko člani ZUS preberete v zapisniku, ki je priložen pri skupnem obveščanju za člane zbornice.


Marko Zaman


predsednik ZUS

07. 02. 2017
Spoštovani članice in člani Zbornice upraviteljev Slovenije,


obveščamo vas, da bo v Bruslju dne 29. in 30.6.2017 potekal 6. Evropski
kongres na temo insolvenčnosti in prestrukturiranja. Podrobnosti najdete v
priloženem formularju za registracijo udeležencev in priloženem gradivu. Za nadaljnje podrobnejše informacije o programu in spletno registracijo prosimo obiščite spletno stranMarko Zaman
18. 01. 2017

Z velikimi zadovoljstvom vas obveščamo, da je bila dne 10.11.2016 ustanovljena Europeian Association of Insolvency Practitioners Organization (EIP), katere ustanovni član je tudi ZUS. Predsednik ZUS je bil izvoljen za generalnega sekretarja EIP. Člani EIP so poleg ZUS še Danske Insolvensadvokater (Danska), Kohtutaïturite ja Pankrotihaldurite Koda (Estonija), Rekonstruktör- & Konkursförvaltarkollegiet (REKON) i Sverige AB (Švedska), Verband Insolvenzverwalter Deutschlands e.V. (Nemčija), Association Syndicale Professionnelle d’administrateurs judiciaires (ASPAJ, Francija), Conseil National des Administrateurs Judiciaires et des Mandataires Judiciaires (CNAJMJ, Francija), Deutscher Anwaltverein e.V. (Nemčija), Latvijas SertificēTo MaksāTnespēJas Procesa Administratoru AsociāCija (Latvija) in Asociacion Profesional de Administradores Concursales (ASPAC, Španija). O namenu organizacije ter o njenih osnovnih ciljih si lahko preberete v ustanovnem aktu.

 

Marko Zaman

predsednik ZUS


Ustanovni akt

23. 10. 2015
Zbornica upraviteljev Slovenije obvešča, da je spremenila svoj poslovni naslov in sedež poslovanja.

Nov sedež Zbornice upraviteljev Slovenije je v poslovni stavbi WTC, na naslovu Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana.
08. 09. 2015

Zbornica upraviteljev Slovenije je bila s strani Nemške poklicne organizacije upraviteljev (VID)  4. 9. 2015 povabljena na udeležbo 2. nemško-francoskega vrha na temo prestrukturiranja, ki je potekala v Berlinu. Dogodek enkrat na dve leti organizirata Nemško poklicno združenje upraviteljev (Verband insolwentzverwalter Deutschlands) in Združenje upraviteljev Francije (Conseil National des Administrateurs Judiciaires et Mandataires Judiciaires). Srečanja so se poleg predstavnikov VID, CNAJMJ in ZUS udeležili tudi predstavniki nemškega Ministrstva za pravosodje, Francoskega veleposlaništva, predstavniki Poljskega združenja upraviteljev ter drugi.

Osrednje teme srečanja so bile zadnje reforme insolvenčne zakonodaje v Franciji in Nemčiji, primerjava pravnih položajev upravitelja v Franciji in Nemčiji ter način prodaje delujočega podjema v insolvenčnih postopkih iz delovnopravne perspektive obeh držav.

Srečanje je bilo za ZUS izjemnega pomena, saj je so bile obravnavane tematike, ki so problematične tudi v domači zakonodaji.

03. 12. 2014

Predstavniki Zbornice upraviteljev Slovenije so se dne 5. 11. 2014, na povabilo Nemškega zadrževanja upraviteljev, udeležili letne konference upraviteljev ter tam podpisali sporazum o medsebojnem sodelovanju med Nemškim združenjem upraviteljev (Verband Insolvenzverwalter Deutschlands) in Zbornico upraviteljev Slovenije.

Obe organizaciji sta se zavezali k medsebojnemu sodelovanju in izmenjavanju izkušenj ter novih ugotovitev s področja insolvenčnega prava. Obe organizaciji sta se prav tako zavezali druga drugi sporočati morebitne spremembe in novosti na področju insolvence v lastni državi.

Organizaciji bosta na voljo za informacije in pomoč članom, poleg tega pa bosta združenji skupaj sodelovali na področju ureditve in napredovanja mednarodne evropske zakonodaje na področju insolvenčnega prava.

 

01. 10. 2014
Člani Zbornice upraviteljev Slovenije, so na torkovi 9. skupščini, dne 30. 9. 2014, izolili nove člane upravnega in nadzornega odbora Zbornice upraviteljev Slovenije.

V upravni odbor so bili izvoljeni:
- Zlatko Vili Hohnjec;
- Simon Prelogar;
- Aleksander Šimon;
- Nasta Korbun;
- Alja Markovič Čas;
- Miha Mušič;
- Olga Tanko;
- Dušan Marin;
- Alenka Gril;
- Tomaž Kos.

Za člane nadzornega odbora, ki nadzoruje finančno poslovenje zbornice, so bili v nov mandat izvoljeni:
- Miran Kos;
- Tanja Praprotnik;
- Marina Marinc Pilej.

Člani upravnega in nadzornega odbora so izvoljeni za dobo 4 leta. 

08. 07. 2011
Pomembni dokumenti Zbornice Upraviteljev Slovenije.
      

Statistika  stečajev (jan 2009- januar 2014)  pdf

Kodeks etike upraviteljev pdf

Statut ZUS  pdf.

Pravilnik o disciplinskem postopku  pdf

Sprememba pravilnika o disciplinskem postopku in disciplinksi odgovornosti upraviteljev pdf